1 40 év hosszú idő, történelmileg is jelentős. Az Auguszt család története pontosan ennyi időre, 4 generációra nyúlik vissza. A család által felhalmozott és a végletekig tökéletesített cukrász szaktudás olyan örökség, amelynek ápolása kiemelten fontos feladatunk a jelenben. A múltbeli sikerek és kihívások során érett meg 140 év filozófiája, a minőségi cukrászat iránti elkötelezettségünk.

A hagyományok megőrzése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a tudás továbbfejlesztésére, új utakat járva, új eljárásokkal és alapanyagokkal kísérletezve, ám mégis örökösen ragaszkodva legmagasabb minőségi elvárásainkhoz. Jövőnkre csakis úgy tudunk tekinteni, mint múltunk következetes folytatására, amelyhez szilárdabb alapot nem is tudnánk elképzelni örökségünknél.

Az Auguszt sütemények titka az öt generáció által felhalmozott tudásban, a szakértő mozdulatokban, a precíz arányokban és a kiváló alapanyagokban rejlik. A legifjabb családtagok a konyhában mozogva első kézből leshetik el a cukrászmesterség fortélyait. A generációkon átívelő szakma így a legkiválóbb környezetben felnövő, mesterségük iránt elhivatott cukrászokat nevel. A klasszikus receptek megőrzésénél, a hagyományos sütemények előállításakor a kézi munka, a mindenre kiterjedő figyelem, az alkotórészek megfelelő hőmérséklete és számtalan egyéb olyan apróság is fontos szerepet játszik, amely mind alapvetően meghatározzák a végeredmény minőségét.

A hagyományos receptek megfelelő technológia mellett a mai kor igénye, az étkezési kultúra változása szerint korszerűsíthetőek, könnyíthetőek úgy, hogy eredeti ízüket teljes mértékben megőrizzék.

Üzletünkbe betérővendégeink gyakran kérnek meg bennünket, hogy áruljuk el termékeink kifinomult ízvilágának titkát. Erre a kérdésre azonban minden alkalommal csak azt válaszolhatjuk, hogy valamennyi süteményünk receptjének kulcsa a hosszú évek hozzáértő cukrászmunkájában és az alapanyagok gondos kiválasztásában rejlik. Cukrászatunk fennmaradásának és sikerének alapja ennek a titoknak - a mesterségbeli szaktudásnak - az ápolása.

Honlapunkon süteményeink mellett az Auguszt család több, mint 140 éves múltját is megismerheti.
L átogasson el hozzánk, tekintse meg kínálatunkat és kérje tanácsunkat süteményeinkkel kapcsolatban. A Fény utcai Auguszt cukrászda minden munkatársa azon fáradozik, hogy vendégeink személyes és minőségi kiszolgálásban részesüljenek. Termékeink szezonális alapanyagok felhasználásával, minden nap frissen készülnek. Hétvégente megszokott kínálatunk mellett különlegességekkel is kedveskedünk vásárlóinknak. Üzletünkben leadhatja egyedi megrendeléseit, illetve személyes megbeszélés keretén belül egyeztethet esküvői tortarendeléséről. Cukrászatunkban egyaránt megvásárolhatja az általunk használt fűszereket, alapanyagokat és a kávézónkban felszolgált teákat, kávékat, valamint családunk történetét bemutató kiadványainkat is. Kívánságára karácsonyra és egyéb jeles alkalmakra egyedi csomagokat állítunk össze magánszemélyek és cégek részére. 1957 óta változatlan helyszínen várjuk kedves vásárlóinkat. !

Nézzen be hozzánk! A Google interaktív nézegetője segítségével virtuális túrát tehet cukrászdánk minden zugában. „Jó, de mindig lehet jobb.” /Auguszt Elemér/
A Fény utcai Auguszt cukrászda 2003-ban kávézóval bővült. Emeletünkön magasba nyúló ablakokon árad be a napfény, így illő környezetben fogyaszthatja el süteményét és kóstolhatja meg kávéinkat, teáinkat, amelyeket a földszinten elvitelre meg is vásárolhat. A felszolgált cukrászremekek kimagasló minőségének záloga a kitartó munka, az újítás és az ősöktől örökölt igényesség a jóra. Asztalfoglaláshoz kérjük keressen meg bennünket elérhetőségeink egyikén. Termeink kisebb rendezvényekre és családi összejövetelekre - legfeljebb 40 fő számára - kibérelhetőek. Ennek részleteiről kérjük érdeklődjön személyesen üzletünkben, ahol egyúttal egyeztethet az alkalomhoz illő, és személyes kívánságainak minden tekintetben megfelelő étel- valamint italkínálat összeállításáról is. Örömmel állunk rendelkezésére!.

„Rend a lelke mindennek!”  / Augusztné született Helvei Vilma /
É lvezze süteményeinket a szabadban! A Fény utcai Auguszt cukrászda 2010-ben árnyas kerttel bővült, amely szezonálisan - május és október között - a cukrászdával megegyező nyitva tartással várja kedves vendégeinket. Csendes, macskaköves udvarunkban, zöldellő fák lombjai alatt kóstolhatja meg süteményeinket, kávéinkat és hűsítőinket. Élje át a kávéházi pezsgést szabadtéri asztalaink egyikénél! Asztalfoglaláshoz kérjük keressen meg bennünket elérhetőségeink egyikén. Kerthelyiségünk kisebb rendezvényekre és családi összejövetelekre egyaránt kibérelhető. Bérleti szándékát kérjük személyesen jelezze üzletünkben, ahol egyúttal egyeztethet munkatársainkkal esetleges személyes kívánságairól, illetve egyedi étel- valamint italkínálat összeállításáról is. Szeretettel várjuk a Fény utcában.

„A tömegek világa csak mohó, nem igényes. Te maradj mértéktartó és igényes.”  / Márai Sándor /
1 / 10
KEKSZ Omlós vajas keksz, csokoládés és vaníliás ízben.
CITROM CSEPP Mákos piskótán tejszines citrom krém.
MACRON, LUXEMBURGER Macaron - eredeti származását tekintve Luxemburgli. Változatos ízekben kapható.
RÁKÓCZI TÚRÓS Forró cukorsziruppal készítetttojásfehérjehab,
túró tölteléken.
ÉDES TEASÜTEMÉNY Hagyományos módon készül.
Széles választékban kapható.
PISKÓTA ROLÁD Laza piskótatésztába töltött saját barack lekvár, felgöngyölve.
1 / 10
ESTERHÁZY TORTA Diós piskótába töltött vaníliakrém.
SACHER TORTA Csokoládépiskótába töltött házi baracklekvár.
TEJSZÍNES GESZTENYETORTA Csokoládés piskótába töltött tejszínes gesztenyekrém.
TÚRÓ TORTA Tejszínes túrótorta, friss gyümölcsökkel.

SPANYOL MANDULATORTA Mandulakrémmel töltött, habcsóklapokkal és marcipánlappal rétegezett torta.
DOBOS TORTA Az egyik legismertebb magyar tortakülönlegesség.

1 / 10
SAJTOS HASÉ Leveles tésztában sütött sajttöltelék.
SONKÁS HASÉ Leveles tésztába töltött sonkatöltelék.
KÖMÉNYES ROPI Sós és sajtos tésztából sütött rudacskák, köménymagos, sajtos szórással.
SPENÓTOS HASÉ Leveles tésztába töltött spenót,
szezámmagos szórással.
TÖKMAGOS SÓS Vajastészta lapocskák tök- szezám- napraforgó- és lenmaggal megszórva sajttal hintve kisütve.
MANDULÁS SÓS Vajastészta lapocskák, tök-, szezám-, napraforgó- és lenmaggal megszórva, sajttal hintve.
A rendelését sikeresen regisztráltuk!
Kérjük rendelését akkor tekintse elfogadottnak, ha valamilyen módon visszaigazoltuk.
Rendeljen kínálatunkból telefonon, e-mailen vagy weboldalunkon keresztül! Amennyiben nem ismeri sütemény választékunkat, szeretettel várjuk üzletünkben. Egyéni elképzeléseit, esküvői- és egyedi tortaformáit illetve marcipánfiguráit igény szerint megvalósítjuk. Személyes megbeszéléshez kérjük egyeztessen időpontot a 06 1 316 3817 telefonszámon.

Az esetleges technikai problémák elkerülése érdekében, kérjük az interneten leadott rendelését kizárólag abban az esetben tekintse elfogadottnak, amennyiben megadott elérhetőségei egyikén azt visszaigazoltuk. Ellenkező esetben kérjük ismételten vegye fel velünk a kapcsolatot.
TEL.: +36 / 1 / 316 3817
E-MAIL: auguszt@t-online.hu
Hétfő: ......................................................... ZÁRVA
Kedd: ......................................................... 10 - 18 Szerda: ....................................................... 10 - 18 Csütörtök: .................................................... 10 - 18 Péntek: ....................................................... 10 - 18 Szombat: ..................................................... 9 - 18 Vasárnap: .................................................... ZÁRVA
A Fény utcai Auguszt cukrászda az újévi és a húsvéti ünnepeket követően néhány napig zárva tart.
Ezen felül minden évben július 15. és augusztus 20. között szabadság miatt zárva tartunk.
KEDVES ÉRDEKLŐDŐ!
SZERETNÉNK TÁJÉKOZTATNI A CUKRÁSZ SZAKMA NÉHÁNY NEM ISMERT REJTELMÉRŐL!
Aki szeret receptekből hagyományos cukrászati technológiával süteményeket, édességeket előállítani.
Aki örömet lel abban, hogy másoknak örömet szerez.
Aki szereti az édességet.
Aki képes és szívesen díszíti fel ízlésesen a hagyományos cukrász-technológiával elkészített édességeit.
Aki élethivatásának tekinti a jó ízek és finomságok készítését és büszke is arra, hogy cukrászatot választotta élethivatásul.
Aki tud és szeret korán kelni.
Aki bírja a sugárzó meleget (sütő melletti munka).
Aki nem ijed meg és szívesen vált át a megszokott termék készítéséről egy új készítmény előállítására.
Aki segít a munkatársának, ha annak több a tennivalója.
Aki szereti és megtartja a rendet maga körül.
Aki szereti a tisztaságot és meg is tartja.
Aki a tudását szívesen átadja másnak.
Aki kellő kézügyességgel bír.
Aki kellő fizikai erővel bír.
A cukrászat nehéz fiziaki munka. De senkit nem szeretnénk lebeszélni a cukrászat, mint élethivatás választásáról, mert a gyengébb fizikummal renelkezők is megállják a helyüket egy olyan műhelyben ahol a munkakörök megoszthatók. Ha szeretne nálunk dolgozni, tanulni, küldje el az életrajzát az elektronikus levélcímünkre. Nem foglalkozunk főző, sütő tanfolyamokkal, és kizárólag olyan tanulókkal foglalkozunk akik legalább két évet töltenek el nálunk. Cukrászdánkban szívesen adjuk át a tudást a következő generációnak.

Társadalmi szerepvállalás. Cukrászdánkban szívesen adjuk át a tudást a következő generációnak. Nálunk nem csak a szakmát tanulhatják meg az arra termett elhivatott fiatalok, hanem példát mutatunk nekik emberi viselkedésből is.
Aréna Rádió 2012. 12. 09. /01
Esküvő classic 2013. 12. 02.
Karácsonyi FTC videó 2013
Aréna Rádió 2012. 12. 09. /02
Auguszt kiállítás 2014. 02. 10.
Karácsonyi FTC videó 2012
Secret Areas interjú 2013 02. 23.
Az Auguszt cukrászda története
Karácsonyi FTC videó 2011
Esküvő classic 2014. 02. 22.
Óbuda a kultúra városa
Esküvő 2014 / Nyár
EperCode torta története
Personal Branding 2016.04.09.